Svampegummi, gasfjeder, gummistropper, kantlister, gummimåtte og gummiplader i varer til dagligt

Hvem skulle have gættet, at moi nu har skrevet et blogindlæg omkring gasfjeder, kantlister, gummistropper, gummiplader, gummimåtter og svampegummi. Fnis.

På trods af, at det ej rigtigt er sådan en kendsgerning, som du jævnligt funderer over, så påvirker noget så umiddelbart ubetydelig som gummi absolut overraskende meget i hverdagen i en moderne leben. På en daglig basis bruger vi faktisk utallige hverdagsting, af materialet gummi – derunder f.eks. gummimåtter, gummistropper, svampegummi, gummiplader og også kantlister. Objekter som f.eks. svampegummi, gummiplader og en gasfjeder er måske noget, som langt færre bruger, men som fortsat er relevante for vores hverdag.

Hovedparten af folk overvejer ikke, alt det i vores dagligdag der er lavet i gummi. En af materialet gummis hovedsagelige plusser er ligeledes den store praktiskhed. Materialet gummi kan nemlig både laves hårdt og fleksibelt & kan dermed benyttes til op til flere forskellige genstande. Gummimåtter er for eksempel bøjelige, hvorfor de skal laves af gummi, der er bøjeligt. Kantlister + gummiplader er til gengæld produceret af hårdere gummi, som ikke på samme måde kan bøjes og strækkes. Jeg tænker at de fleste af os ville have svært ved at skulle undvære gummi i dagligdagen.

Blandt gummiens hovedsagelige fordele er da også dets åbenlyse praktiskhed. Materialet kan jo nemlig være både bøjeligt & hårdt og kan således anvendes til flere uensartede objekter. Genstande produceret af svampegummi er for eksempel bøjelige, hvorfor de skal manifaktureres af blødt gummi. Kantlister og gummiplader er til gengæld fremstillet af mindre fleksibelt gummi, som ikke på samme måde kan holde til at blive bøjet og strækket. Der opfattede du sandsynligvis nye facts.

Såfremt du en dag igen kommer forbi hvad enten gummistropper el. en gasfjeder, vil du således skænke det en tanke, at et rimeligt betydeligt antal af genstandene, som man anvender dagligt, ganske enkelt er produceret af hårdt eller blødt gummi, skønt det faktisk ej er mange, som indser at det hænger sådan sammen. Men dette er ikke længere gældende for dig.