Jeg værdsætter min unikke røgalarm

Med ét var der en højlydt tone. Min instinktive indskydelse lød, at det var ekstremt utåleligt, for havde følelsen af at være afkræftet, og kunne kun tænke på at døse hen. Umiddelbart derefter falder det mig ind, at det er min handlekraftige røgalarm, der er blevet aktiv. Igen igen er min første idé ikke at komme væk, til trods for en brugelig røgalarm skal opfylde den funktion at advare om nærtstående farefuldhed. Min intuitive tanke var derimod: den røgalarm er uhørt påtrængende!

Det bliver klart for mig, at den slidte røgalarm alene er smadret, da undertegnede med lynets fart finder ud af, at det ikk’ er ild, som har været årsag til dens begyndelse. Det er oplagt en glæde at finde ud af, at min røgalarm bare begyndte ved en fejl. Alligevel vedbliver min røgalarm ved med at være eneverende. Røgalarmer - www.ista.dk/produkter/roegalarmer/fumonicr_3/index.html – er oplagt produceret på den led, at de ikke lige kan slukkes. Røgalarmer er designet til konstant at være lydhør. Da jeg erfarer, at min røgalarm er bleven aktiv, fordi den savner batteri, er min opmuntring indlysende enorm. Da jeg direkte dernæst indser, at røgalarmer er produceret på den måde, at dens larm ikke afbrydes, når batteriet bliver pillet ud, sanser jeg mig en smule svækket.

Jeg kan nemt forstå det durkdrevne i den måde, som røgalarmer er skabt. På samme tid kan jeg ikke abstrahere fra, hvorlunde min røgalarm vandaliserede min søvn! Jeg kunne rent ud sagt ikke slukke min røgalarm, til trods for gentagne stædige forsøg. For tiden priser jeg mig selvsagt lyksaglig over, at der ikke var brand i min lejlighed, på samme tid er jeg glad for, hvor fremragende røgalarmer er skabt.